Biografi

Jag heter Kristina Hurtig. Uppväxt på en liten bondgård på Skaraborgsslätten, yngst av fem syskon, en bror och fyra systrar. Far dog tidigt men tillvaron var ändå trygg och stabil tack vare familjen och släkten som bodde i närheten och som ställde upp med hjälp och kärlek.

Jag utbildade mig till mellanstadielärare vid lärarhögskolan i Karlstad, blev färdig lärare 1975 och har sedan dess arbetat som lärare i Vänersborgs kommun.

Jag fick sex barn mellan 1971 och 1989, två flickor och fyra pojkar.

Förutom hem och familj och arbete har jag ägnat mig mycket åt hantverk i olika former, främst textilt och bild och form. På senare år har skrivandet tagit över. Tillsammans med en väninna och kollega har jag skrivit en samling lektionsplaneringar i engelska som utgivits av Liber förlag. Därefter skrev vi en skönlitterär bok som utspelar sig inom skolans värld. På egen hand har jag skrivit en bok om min son som dog alltför ung. När min yngsta dotter bad mig skriva om hur det var när jag var liten blev det ytterligare en bok. Sista kapitlet i den boken skulle handla om släkten, men jag insåg snart att släkten pockade på att bli en egen bok, och så blev det också. Om det blir några fler böcker återstår att se.

Salstad februari 2018

Det blev en ny bok 2021, ”Gårdarna i Sal”, som beskriver vilka gårdar som funnits i Sals församling och vilka familjer som bott på dessa gårdar under årens lopp. För denna bok tilldelades jag ett stipendium ur Stiftelsen Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur.